By LEENA KOLLAR

Most Nashville residents go to Arrington to enjoy wine tasting at the vineyard.

But if you want to call Arrington home, there’s a secluded community known as the Hideaway at Arrington about a mile south of the vineyard that offers luxury living among the rolling hills. Home prices start at the mid-$700,000s and many of the lots are still in development. However, there are homes currently available for purchase.

The Hideaway at Arrington features an 18-hole golf course, a resort-style pool, tennis courts, a fitness center and spa, and a spacious (but temporary) clubhouse. The permanent clubhouse is currently under construction, so local design firms, FH Design and Kelly Spalding Designs, stepped in to create a temporary space that reflects the secluded escape the Hideaway at Arrington aims to be. FH Design even earned an Honorable Mention for Clubhouse of the Year in Golf Inc.Magazine.

Marjorie Feltus Hawkins co-founded FH Design in 1990, and hired colleague Daniella Gatlin in 2013. Both worked on the Hideaway project and shared the details with us. We also spoke to Kelly Spalding, founder of Kelly Spalding Designs, about her involvement with the project.

How did you get hired to do work at The Hideaway at Arrington?

FHD: We were referred to the project by KemperSports, who we worked with on the Governors Club in Brentwood. Their team saw our ability to understand club design and thought we would be a perfect fit for the new temporary Clubhouse at The Hideaway at Arrington. The company that owns the project is based in California and was already leaning toward using an out-of-state firm. So when our team developed the vision book for this project, we tried to convey how we were connected to the beautiful area surrounding the building and that helped us win the project.   

KS: I had worked with ABP Capital on the decor of a house in the community for the CEO and they asked me to come on board to furnish and decorate the clubhouse and Pro Shop. They wanted a casual, community space and temporary Golf Pro Shop, and then eventually a pool snack bar.  

Wood elements were used to capture the rustic essence of the project

What were your goals/vision for this project?

FHD: Our vision for the Hideaway project was to create a secluded community nestled in the rolling hills of Franklin. We wanted the design to take you away from hustle and bustle of Nashville and into a sweet, relaxing lifestyle. We wanted it to feel like an embodiment of the property’s name – a true hideaway. 

Where did you get the inspiration for this design?

KS: I designed the cash wrap, bookshelves and display shelving with Danial Cook, owner of Ferrous & Chips, to get the look we wanted. We wanted the space to represent the area, and incorporated Jack Daniel whiskey barrels we turned into pub tables on the deck so that the incredible view could be enjoyed.  I wanted to make sure there was a nod to the original owner of the property, so I had a custom canvas transit sign made that includes Arrington Vineyards, College Grove and Tanya Tucker.

the restrooms feature white quartz to add a modern touch

What is your personal favorite feature or part of the design?

FHD: (Marjorie) My favorite part of the design is how we creatively used wood in the space. Wood was used in the bar then carried over into the restrooms to reinforce the natural environment that inspired the whole design of the space.

(Daniella) My personal favorite feature is the restrooms because they are so unique. The tile on the vanity carries a Southern sophistication while the white quartz brings a modern touch to the space.

How would you describe the style of the design for this project?

FHD: The style of this project is contemporary rustic with a simplistic feel. We took a “less is more” approach because we wanted the gorgeous views to be the main focus. 

comfortable oversized chairs set a relaxing tone

What are some of the decorative features that you used for the design?

KS: We (Danial Cook and I) included oversized chairs, as well as created a gathering area to enjoy a beverage after a round of golf. A community table encourages members to get to know each other, as well as a casual bar with a cool urban vibe. 

What was the biggest challenge while working on this project?

FHD: The biggest challenge was the budget. We were working on a budget of $1 million that included construction, design and everything in between. Our challenge was to make it look high-end without a big price tag. Every project has a budget, but our team can make nearly any project look upscale without compromising the budget and design.

Are there plans to expand on the space or design in the future?

KS: The space will be evolving and changing as the community grows, and the clubhouse and additional amenities are added, but this space is a great addition to the property. It was fun to be a part of the final product.